‘The Thorn Birds’ by Colleen McCullough

Am observat ca in ultimul timp cum scriu ceva, si asta din ce in ce mai rar, cum trebuie sa ma plang de anumite chestii sau sa critic altele.

Ca sa mai ies din rutina, am sa mai vorbesc si despre unele chestii pe care le apreciez. Una din ele ar fi o carte foarte frumoasa, pe care m-am apucat sa o citesc saptamana asta.Inca nu am terminat-o, dar cu toate astea sunt sigura ca pana la sfarsit nu ma va face sa-mi schimb parerea. Nu ma mai lungesc fara rost.Cartea se numeste ‘PASAREA SPIN’, iar cea mai mare parte a actiunii se petrece in Australia, invartindu-se in jurul unei familii si prezentand mai multe generatii din acea familie, cam pe parcursul a 60 de ani.

Bineinteles, la asa o carte s-a facut si un film.O miniserie TV mai bine spus, ca sunt 7 parti care merita si ele vazute.

Cu alte cuvinte, daca vroiati sa cititi ceva si nu stiati ce, acum stiti.

“Exista o legenda despre o pasare care canta o singura data in viata, mai dulce decat orice alta vietate de pe fata pamantului. Din momentul in care-si paraseste cuibul, cauta un copac cu spini, si nu-si gaseste odihna pana nu il afla. Apoi, cantand printre ramurile salbatice, ea se arunca singura in spinul cel mai lung si ascutit.
Si in extazul mortii, ea se inalta deasupra propriei agonii, scotand un tril mai dulce decat al privighetorii sau al ciocarliei. Un cantec al carui pret suprem este insasi existenta. Intreaga lume inmarmureste ascultandu-l si Dumnezeu in paradisul sau zambeste. Pentru ca ceea ce e mai bun in viata noastra se obtine numai cu pretul unei dureri existentiale…ori cel putin asa spune legenda.”

Off topic: Plec la mare, deci nu veti mai auzi de mine un timp.V-am pupat de la distanta, ca de obicei!

~Paty~

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria De toate pentru toti...

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s